CONSILIUL GENERAL+
CONSILIUL LOCAL SECTOR 1

Ana-Maria BOGHEAN

Ana-Maria Boghean este expertă în politici de tineret și egalitate de gen, consultantă în comunicare, membră în Consiliul Director al Conferinței Organizațiilor Internaționale Neguvernamentale din Francofonie, fiind singura româncă și reprezentantă a regiunii Europa Centrală și Orientală în acest board, de la crearea sa.

A studiat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, SNSPA și HEC Liège, având o formare pluridisciplinară în geografie, limbă franceză, relații internaționale, afaceri europene și management. Este activă în societatea civilă de la vârsta de 11 ani și a cofondat două ONG-uri cu impact major la nivel local și internațional. A lucrat în diplomație, iar în ultimii 5 ani a fost implicată în coordonarea unor proiecte de guvernanță, comunicare și transformare digitală.

Ana-Maria este totodată cofondatoarea platformei „România la feminin”, fiind convinsă că este nevoie de mai multe femei în roluri de decizie ale partidelor politice pentru a forma generațiile viitoare în spiritul unei reprezentări egale și cu dorința reală de a construi strategii, programe, politici publice și bugete care să includă dimensiunea de gen.

Planul său pentru Bucureștiul-acasă:

  • Politici sociale impulsionate prin acțiuni și finanțări sporite, cu atragerea de fonduri europene. Priorități majore:
    • Construirea unor centre de primire cu toate dotările pentru femei, copii și tineri, victime ale violenței domestice, în fiecare sector și la nivel de capitală, și investiții pe termen lung pentru construirea de locuințe sociale;
    • Dezvoltarea unor comunități destinate persoanelor în vârstă care sunt singure, în special femeilor, cu spații comune pentru socializare, diverse activități și grădinărit.
  • Crearea unei platforme colaborative care să încurajeze bucureștenii să preia controlul asupra spațiilor publice și să dezvolte inițiative individuale și colective pentru spații verzi și agricultură urbană.
  • Ghid de mediu și biodiversitate care să faciliteze conceperea tuturor proiectelor urbane. Orice proiect de dezvoltare, fie că este public sau privat, trebuie să țină cont de politica de mediu a orașului, să fie făcută o evaluare a impactului asupra mediului și, obligatoriu, să integreze o componentă „verde”.
    Putem avea un nou model de planificare urbană în care oamenii și natura să fie pe primul loc, să existe sensibilizare cu privire la provocările biodiversității, ecologizarea acoperișurilor și a spațiilor comune.
  • „Manifest pentru frumusețea Bucureștiului”. Îmi pasă de estetica peisajului urban bucureștean. Cred că avem nevoie de o nouă politică de dezvoltare a spațiului public, prin transformarea orașului astfel încât să se adapteze la schimbările climatice, prin conservarea patrimoniului și dezvoltarea unui cadru de renovare unitară la nivel de capitală și sectoare, inclusiv a mobilierului stradal.