CONSILIUL GENERAL
Bogdan CAZACIOC
M-am născut în București, am 36 de ani și sunt designer grafic de peste 15. Am absolvit Universitatea Națională de Arte din București, în cadrul departamentului de Fotografie și Imagine Dinamică, și prin fotografie am descoperit orașul.
De ce candidez? Pentru că vreau ca vocea mea să conteze și să o folosesc în a contribui la o schimbare pozitivă în orașul în care locuiesc.
În ultimii 10 ani m-am implicat civic pentru mai multă democrație, mai puțină poluare, și un oraș prietenos cu oamenii. Am început prin participarea la proteste și manifestații de stradă precum Roșia Montană, Colectiv, OUG13, 10 august, iar pasul spre mai multă implicare l-am făcut când am descoperit grupurile civice și comunitățile de cartier din capitală. Inspirat de acestea am început să documentez probleme din București și să mă gândesc cum ar putea fi soluționate.
Nu am făcut școala de politică, nu mă pricep la tot și la toate, dar vreau să fiu parte din procesul decizional care are în plan îmbunătățirea calității vieții în București. În plus, vreau ca prin această candidatura să îi încurajez și pe alții să participe, să se implice pentru a crea viitorul orașului lor.
Colaborare deplina a administratiei cu cetatenii, comunitatile si societatea civila
- Masuri de crestere a transparentei in cadrul PMB. Mai multe date, mai multe documente digitalizate si nu scanate!
- Intalniri lunare cu grupurile de initiativa civica. Colaborare cu comunitatile pentru a adresa probleme si proiecte din cadrul cartierelor.
- Create programe de dezvoltat proiecte impreuna cu asociatii si organizatii civice pentru cresterea calitatii vietii in Bucuresti.
- Regandit total programul de bugetare participativa (inclusiv platforma digitala).
Implementare masuri pentru cresterea sigurantei pietonale
- Trotuare libere, marcaje rutiere vizibile, strazi si spatii pietonale.
- Consolidare fatade cladiri. Vreau sa reducem riscurile sa cada tencuiala.
- Treceri de pietoni iluminate. Semafoare cu buton. Mai multa siguranta pe strada!
Politici sociale
- Locuinte pentru tineri si familii vulnerabile.
- Finantarea serviciilor dedicate victimelor violentei domestice.
- Centre de tratament pentru persoanele care sufera de adictie substante (si alcool).
Mediu curat
- Registru verde dinamic, accesibil, complet, realizat impreuna cu specialisti.
- Beneficii fiscale pentru persoanele care planteaza si cresc arbori pe proprietate privata.
- Majorare sanctiune pentru defrisare arbori (in acest moment amenda este de 25 lei pentru defrisat un arbore, cat un pachet de tigari).
- Interzis complet (si pe bune!) a utilizarii suflantei.
- Alocat resurse pentru Politia Locala a Municipiului Bucuresti sa contracareze fenomenul incendiilor de spatii verzi si deseuri din Bucuresti si jurul capitalei.